Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Transfers (reisinformatie) naar en van het schip

Wegens praktische redenen dient u zelf voor uw vervoer van en naar het schip te zorgen, de kosten hiervoor zijn daarom ook niet in de reissom opgenomen. Hieronder vindt u meer informatie en handige links voor vluchten en transfers naar de havens van waaruit de Cherokee per zeilvakantie zal vertrekken. De door ons genoemde prijzen voor de vliegtickets, taxi’s en kaartjes voor het openbaar vervoer zijn richtlijnen en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper uw transfer!

Uw vliegticket compenseren

Ondanks dat een zeilvakantie zo ongeveer de meest duurzame vakantie mogelijk is, is een vliegreis dat helaas niet. Als u wilt kunt hiervoor een compensatie leveren door een boom te laten planten:

– Laat een boom planten in Schotland voor maar £ 15,-
– Laat ergens anders een boom planten vanaf € 1,-

Algemene check-in informatie

Er zijn verschillende check-in mogelijkheden en check-in tijden. Het is belangrijk dat u ruim op tijd op de luchthaven en bij de gate bent! Neem, op welke manier u ook incheckt, altijd uw boekingsbevestiging mee. Online inchecken kan meestal vanaf 24 uur voor vertrek, maar hou er rekening mee dat er tijdens de zeilreis maar beperkt (wifi) internet in de havens is.

Als u met alleen handbagage reist, dan kunt u direct door naar de gate. Als u met ruimbagage reist, dan kunt u uw koffers direct inleveren bij het bagage drop off point, mits u vooraf heeft ingechekt, waardoor u dus niet eerst in de rij hoeft te staan.

Hoe vindt u ons in de haven?

In de haven herkent u de Cherokee aan haar lichtblauwe romp (de andere jachten zijn meestal wit) en de Offshore Yacht Charter vlag in de kotterstag.

U kunt van elke wisselhaven een handige PDF downloaden met een plattegrond en routebeschrijving van het vliegveld naar het schip. Print deze (ook van uw vertrekhaven) en neem mee voor onderweg!

 

Laat u ticket boeken door Uniglobe

Voor uw vliegticket kunt u ook terecht bij onze partner Uniglobe Perfect Travel.
Zij kunnen uw vlucht voor u uitzoeken en reserveren voor maar € 30,-. Ook kunnen ze eventueel eerst een vrijblijvende optie voor u plaatsen, zodat u bijvoorbeeld nog vrij kunt vragen op uw werk.

Offshore Yacht Charter vlag

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken, probeer uw retour datum buiten het hoogseizoen op een doordeweekse dag om het voordeligst uit te zijn. Uw retourvlucht moet de laatste reis reis zijn, (die u dus niet neemt). Als u namelijk op uw eerst vlucht niet op komt dagen vervalt de tweede ook automatisch.

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht, de vluchten naar het noorden zijn snel vol en dan komen er helaas geen last-minute aanbiedingen.

• Dinsdag schijnt de goedkoopste dag te zijn om tickets te boeken.

• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.

• Vaak zijn op onze zeilreizen de luchthavens voor de heen en terugreis niet hetzelfde, je kunt dan proberen of een ‘open jaw’ vlucht goedkoper is dan twee losse reizen. je boekt dan eigenlijk een soort retour. Bij Skyscanner en Expedia.nl kun je hiervoor de optie ‘ meerdere bestemmingen’ aanvinken i.p.v. enkele reis of retour.

• Ook kunt u nog als laatste stap (de eerste stap is het vergelijken met verschillende aanbieders en het uitkiezen van de beste tijden) checken of deze exact zelfde vlucht niet goedkoper kunt vinden: Momondo

• Reis met alleen handbagage. Zeilpak en laarzen kun je bij ons huren en dekbedden zijn nu standaard aan boord.
 Check hier de afmetingen voor je handbagage

• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Over het boeken via Expedia.nl zijn we trouwens zelf erg te spreken, makkelijk boeken en een goede klantenservice die altijd bereikbaar is.

Wat te doen bij vertragingen

Voorkom extra kosten

Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden. Als u meerdere vluchten achterelkaar heeft, neem dan genoeg tijd voor de overstap.

Vliegtuig vertraging

Als passagier binnen de EU heeft u bij vertraging of annulering recht op schade vergoeding zolang dit geen overmacht situatie is. Als overmacht gelden technische omstandigheden, weersomstandigheden, onaangekondigde stakingen of gijzelingen. De maatschappij moet dit wel goed kunnen onderbouwen. Bij een vertraging van meer dan 2 uur heeft u recht op eten en drinken en twee telefoongesprekken, faxen of e-mails. Als uw vlucht de volgende dag gaat heeft u recht op een hotelovernachting en vervoer van en naar het vliegveld.

Vanaf 3 uur vertraging of annulering:

Vluchten tot en met 1500 km € 250,-
Tussen 1500 en 3500 km € 400,-
Meer dan 3500 km € 600,-

Bij vertraging heeft u zelf ook de plicht om de kosten laag te houden betreffende het eten en een hotel. Bewaar al uw bonnen goed en stuur bij terugkomst een brief aan de luchtvaart maatschappij, met vermelding van uw vluchtnummer en en op welke vergoeding u aanspraak maakt. Als een brief niet helpt kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Luchtvaart. Dit kost € 50,- maar als u gelijkt krijgt zijn deze kosten voor de tegenpartij.

Trein vertraging

Vanaf 1 uur vertraging kunt u de reis annuleren en uw geld terug krijgen en u heeft recht op eten en drinken. Bij 2 uur vertraging kunt u 25 tot 50% terug krijgen als u verder reist. De Thalys en Fyra geven vanaf 15 minuten vertraging al een vergoeding en de NS bij 30 minuten.

Meer informatie

www.anwb.nl/rechtshulp

www.euclaim.nl

Havens in Nederland

Rotterdam

Metro
Met de metro of tram kunt u vanaf Rotterdam CS naar station Blaak (met een overstap op station Beurs) of Oostplein. Bepaal uw route: 9292.nl. Vandaar loopt u 5 minuten naar de Cherokee.

Optie 2 Veerhaven
Standaard liggen we in de Haringvliet, maar vooral als Rotterdam de eindhaven van de zeilreis is, dan is dit lastiger vanwege de stremming van de Erasmusbrug. Dan kan het zijn dat we uitwijken naar de Veerhaven.

Vanaf het centraal station kunt u makkelijk met de tram naar de Veerhaven, bepaal uw route via 9292.nl.

Plattegrond van de haven(s)

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Rotterdam Haringvliet

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Rotterdam Veerhaven (optie 2)

Havens in Groot Brittannië

Jersey (Groot Brittannië, Kanaaleilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u eenvoudig en voordelig met een overstap naar Jersey (JER) vliegen. Totale reistijd ongeveer 3,5 uur en kosten vanaf € 72,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Type als bestemming JER (=luchthaven Jersey) in.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Type als bestemming JER (=luchthaven Jersey) in.www.flybe.com

www.aurigny.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van Jersey airport

Met bus 15  kunt u vanaf de luchthaven in ongeveer 30 minuten naar de eind halte ‘Liberation Station’ reizen. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de jachthaven. Tickets kosten ongeveer £ 2,20,- en zijn in de bus te koop. Zie https://libertybus.je

Taxi

Reistijd ongeveer 14 minuten.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Jersey

Guernsey (Groot Brittannië, Kanaaleilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u eenvoudig en voordelig via Southampton naar Guernsey (GCI) vliegen. Totale reistijd 5,5 uur en kosten vanaf € 87,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Type als bestemming GCI (=luchthaven Guernsey) in.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Type als bestemming GCI (=luchthaven Guernsey) in.www.flybe.com

www.aurigny.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van guernsey airport (GCI)

Met bus 91, 93 en 95 richting ‘Town Terminus’  of op de terugweg ‘Airport Forecourt’, kunt u in 25 minuten naar de eind halte ‘Town Terminus’ rijden, halte (stand) A of B. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de jachthaven. Tickets kosten ongeveer £ 3,-
Klik hier voor de bus tijden.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Geurnsey

Falmouth (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Falmouth heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter (EXT) of Bristol vliegen en met de bus en trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer een retour, ook al neemt u een enkele reis.


www.aurigny.com

www.easyjet.com

• www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Naar het treinstation in Exeter (St. Davids Station)

Bus
Met bus 56 South West kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com. (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Taxi
Ongeveer 12 km met de taxi in 25 minuten.

 

Trein naar Falmouth town

Vanaf St Davids kunt u de trein pakken naar Falmouth Town, voor ongeveer € 26,- Plan hier uw route www.thetrainline.com

Afhankelijk van het tijdstip is de reistijd naar Falmouth tussen de 3,5 en 4,5 uur, met 1 of 2 overstaps. Vanaf het treinstation is het 10 minuten lopen naar de marina.

 

Bus Alternatief van Falmouth naar Exeter

Met de Mega bus, deze rijdt 1 a 2 keer per dag, vanaf £ 3,-. Reistijd iets meer dan 4 uur met maar één overstap. Lijkt voor de terugreis naar Exeter heel voordelig: uk.megabus.com

Bus stops: uk.megabus.com/stops

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Falmouth

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Torquay (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Torquay heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter of Bristol vliegen en met de bus of trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Naar het treinstation in Exeter (St. Davids Station)

Bus
Met bus 56 South West kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com. (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Taxi
Ongeveer 12 km met de taxi in 25 minuten.

 

Trein naar Torquay

Vanaf St Davids kunt u de trein pakken naar Torquay, voor ongeveer € 10,- Plan hier uw route www.thetrainline.com 
De reistijd is ongeveer 40 minuten.

Vanaf het treinstation is het 20 minuten lopen naar de marina. Of 5 minuten met de taxi. U kunt ook bus 12 ‘stagecoach Gold’ pakken vanaf halte ‘Grand Hotel’ naar de halte ‘Cary Parade, deze rijdt elke 10 minuten en doet er 13 minuten over met nog 9 minuten looptijd.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Torquay

 

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Plymouth (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Plymouth heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter of Bristol vliegen en met de bus of trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer een retour, ook al neemt u een enkele reis.
www.aurigny.com

www.easyjet.com

• www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van Exeter naar Plymouth

Met bus 56 kunt u in 9 minuten naar halte ‘Monkerton, Ambassador Drive’. Vanaf die halte kunt u een klein stukje doorlopen (4 min.) naar halte ‘ Sowton, Honiton Road Park and Ride’ en daar bus FLCN pakken naar Plymouth centrum (1 uur en 15 min.) 5 minuten lopen vanaf de jachthaven. Zie www.stagecoachbus.com. Tickets kosten ongeveer £ 8,-
Bus en trein naar Plymouth

Met bus 56 kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Daar kunt u de trein pakken naar Plymouth, voor ongeveer £ 10,- en de reistijd is ook ongeveer een uur. Van het treinstation is het een kleine 20 minuten lopen naar de jachthaven. Plan hier uw route.
Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Plymouth

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Havens op de Faeröer eilanden

Torshavn (Faeröer eilanden)

Spreek uit als: Torshaun

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

De valuta op de Faeröer eilanden is in Deense kronen (klik hier voor een valuta calculator)

 

Vliegtickets

De Faeröer eilanden zijn een speciale bestemming. Vanwege het beperkte aanbod zijn de tickets helaas ook duurder.

Torshavn heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in één uur met bus 300 van of naar het vliegveld.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld op de Faröer eilanden is FAE en de luchthaven heet Vagar. Vliegen gaat altijd met een overstap in Kopenhagen. 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer eventueel 2 enkele reizen i.pv. 1 retour voor gunstigere reis tijden.

Het is beter om met Atlantic Airways te vliegen dan met SAS. Of vlieg eerder zodat u een marge heeft. Veel SAS vluchten worden geannuleerd door mist.

 momondo

KLM

Atlantic Airways

www.skyscanner.nl

www.lowcostairlines.nl

kiwi.com/nl/

expedia.nl

Sacandinavian Airlines

www.cheaptickets.nl

Bus luchthaven

Met bus 300 kunt u in één uur naar Torshavn, klik hier voor de bus tijden. Studenten en 65+ers krijgen korting op vertoon van een studenten of identiteitskaart.

Taxi
Een taxi of shuttle kunt u hier boeken

of bel: 00298 323232

Kost 200 kroon (€ 27,-) p.p. Kinderen halve prijs, vraag naar een kinderzitje.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Torshavn

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Probeer eventueel 2 enkele reizen i.p.v. 1 retour voor gunstigere reis tijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens in Schotland

Aberdeen (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

U kunt naar Aberdeen (luchthaven code ABZ) vliegen in 1 uur en 25 minuten en vandaar verder met de bus naar de haven. Reistijd 2 uur met 2 overstappen. Vervolgens loopt u in 5 minuten naar het schip.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

 

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com retour vanaf € 159,- enkele reis vanaf € 79,-(met overstap)

www.easyjet.com

www.britishairways.com (retour vanaf € 123,- met overstap in Londen)

KLM city hopper vanaf € 198,-

www.cheaptickets.nl (vanaf € 137,- met overstap in Londen)

Taxi

Met de taxi kunt u vanaf het vliegveld naar de haven. Reistijd ongeveer 20 minuten, kosten £ 27,- tel: +44 1224 232426

Bus

Met bus 727 kunt u vanaf het vliegveld naar de haven. Vul in ‘Aberdeen airport’ en ‘Aberdeen Union Square Bus Station’ (stance 14). Reistijd ongeveer 30 minuten. Vanaf het busstation loopt u in 5 minuten naar de haven

U kunt uw busticket bij een loket of in de bus kopen, of op uw smartphone: http://www.traveline.info/

apps:

www.firstgroup.com

https://play.google.com

Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android. 

Alternatief

Vlieg voordelig naar Edinburgh (of Glasgow) en ga verder met de trein of bus.

U kunt u met de trein in 2 uur naar Aberdeen (station is vlakbij de haven) voor £ 25,- (£ 12,- na 18:00)

Met bus M11 kunt u in 3 uur naar Aberdeen, tussen £ 1,-  en £ 33,-)

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Aberdeen

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Glasgow (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
In Glasgow liggen we niet met de Cherokee in het centrum, maar een stukje daarbuiten in Greenock. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 86,-, reistijd 1,5 uur.

KLM city hopper vanaf € 98,-

www.flybe.com, met bagage vanaf € 144,- (met overstap op Birmingham), reistijd 8 uur.

www.britishairways.com

www.ryanair.com/nl

www.cheaptickets.nl

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven, de reistijd is ongeveer 25 minuten en de rit kost rond de £39,-.

Trein
Vanaf het vliegveld kunt u ook in een uur met een overstap met de sneltrein naar Greenock voor ongeveer £8,-. Zie hiervoor onze pdf route beschrijving hieronder.

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Glasgow Greenock

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Kirkwall (Schotland, Orkney eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.kiwi.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Over Kiwi.com: Reis alleen met handbagage en vlieg snel (3,5 uur) en goedkoop naar de Orkney of Shetland eilanden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren (of aandoen tijdens boarden). Dekbed is sinds dit jaar standaard inbegrepen.

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl vanaf € 174,- of www.britishairways.com vanaf € 197,- reistijd 6 uur met 2 overstaps.
2. Of vlieg naar Aberdeen met www.britishairways.com vanaf € 113,- of met www.flybe.com vanaf € 147,- en neem vanaf daar de ferry voor £20,20.
De ferry doet er 6 uur over van Aberdeen naar Kirkwall.
3. Vlieg naar Inverness en neem daar de goedkope express bus naar Kirkwall, £ 20,- reistijd 5 uur

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor € 11,- in 13 minuten.

Bus
Of met stage coach 4 in 11 minuten naar Kirkwall voor € 4,-. Vanaf de bushalte bent u in 5 minuten aan boord, deze bus gaat elk uur.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Kirkwall

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Kyle of Lochalsh (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Hoewel Kyle of Lochals geen vliegveld heeft, is dit Schotse knooppunt makkelijk te bereiken doordat het trein en busstation aan de haven liggen. De makkelijkste manier is om naar Inverness te vliegen, maar via Glasgow of Aberdeen is ook mogelijk. Met vervolgens een schitterende bus/ treinreis door de Highlands.

Vul om uw route te bepalen, via deze link uw eigen woonplaats in als vertrek punt en de haven van bestemming als eindpunt,: www.rome2rio.com

 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

www.britishairways.com

www.flybe.com (let op bagage)

www.cheaptickets.nl 

KLM city hopper 

Bus en trein van Inverness naar Kyle of Lochalsh

Met de buslijn 11 kunt u vanaf het vliegveld in 22 minuten naar het centrum van Inverness, ‘‘opp Sports Direct’’ voor £ 4,- De bus rijdt elke 20 minuten. kijk hier voor de www.traveline.info

Bus
Vervolgens loopt u een klein stukje door naar het busstation “stance 2” Met bus 917 kunt u in 2 uur naar Kyle of Lochalsh, vanwaar het het 5 minuten lopen is naar de Cherokee. Prijs, £ 20,50, ticket kunt u op het busstation kopen.

Of met de Trein vanuit Inverness centrum
Vervolgens loopt u in 2 minuten naar het treinstation, vanwaar u een prachtige treinreis kunt maken voor € 29,-  en bent u in ongeveer 2,5 uur in Kyle of Lochals: www.scotrail.co.uk

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Kyle of Lochalsh

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Let op dat op er zondagen minder treinen en bussen rijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Lerwick / Sumburgh (Schotland, Shetland eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Glasgow. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

www.kiwi.com 

Over Kiwi.com: Reis alleen met handbagage en vlieg snel (3,5 uur) en goedkoop naar de Orkney of Shetland eilanden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren (of aandoen tijdens boarden). Dekbed is sinds dit jaar standaard inbegrepen.

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl (vul in Sumburgh als luchthaven) vanaf € 188,- of www.britishairways.com vanaf € 181,- (vul in Sumburgh als luchthaven), reistijd 8,5 uur.
2. Of vlieg naar Kirkwall of Aberdeen en neem vanaf daar de ferry. De overtocht van Aberdeen naar Lerwick duurt 12,5 uur en de prijs is vanaf £26,50.

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor £40,-, reistijd 30 minuten.

Bus
Vanaf het vliegveld kunt u met de bus lijn 6 naar de haven voor £3,- in 50 minuten. Kijk hier voor de bustijden.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Lerwick

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Oban (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Oban heeft geen eigen luchthaven, u kunt op Glasgow vliegen en dan met de trein of bus naar Oban. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:KLM (retour vanaf € 99,-)

Expedia

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Trein

U kunt vanaf het vliegveld in 25 minuten met de “airport express” 500 naar treinstation “Glasgow Queen Street”. Kaartje kunt u in de bus kopen voor ongeveer £ 5. De bus rijdt elke 10 minuten: https://www.firstgroup.com/

Hiervandaan kunt u in 3 uur en 10 minuten naar het eindstation in Oban reizen met de trein voor £ 25,- http://www.nationalrail.co.uk/

 

Alternatief met de City link Bus

U kunt ook vanaf het vliegveld naar Oban met de Citylink bus: http://www.citylink.co.uk/index.php

voor £ 28,50. Reistijd tussen 2,5 tot 5 uur. 

Of met bus 500 “airport express” (25 min), of bus 26 (1 uur) naar Glasgow ‘Buchanan bus station’ (naast treinstation “Glasgow Queen Street”) en daar overstappen op de city link bus 976 naar Oban. Voor de terugweg vanaf Oban is deze optie zeker sneller. Bus 500 rijdt elke 10 minuten: https://www.firstgroup.com/

 

Taxi

U kunt met de taxi vanaf Glasgow airport naar Glasgow Queen Street voor £ 19,- en daar op de trein stappen.

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Oban Marina

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Let op dat op er zondagen minder treinen en bussen rijden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Peterhead (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

U kunt naar Aberdeen (luchthaven code ABZ) vliegen in 1 uur en 25 minuten en vandaar verder met de bus naar Peterhead. Reistijd 1,5 uur met 1 overstap. Vervolgens loopt u in 10 minuten naar het schip.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

 

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com retour vanaf € 159,- enkele reis vanaf € 79,-(met overstap)

www.easyjet.com

www.britishairways.com (retour vanaf € 123,- met overstap in Londen)

KLM city hopper vanaf € 198,-

www.cheaptickets.nl (vanaf € 137,- met overstap in Londen)

Bus van Aberdeen naar Peterhead

Vanaf het vliegveld kunt u met bus 747 in 40 minuten naar de halte Ellon, Park & ride. Deze bus rijdt elk uur en kost ongeveer € 4,-. Kaartje kunt u in de bus kopen.

Hier kunt u overstappen op Bus 60, 64 of X60 en rijdt u nog 25 minuten verder naar ‘Peterhead Skerry Drive’, vanwaar u in ongeveer 10 minuten naar de boot loopt.

Totale reistijd ongeveer 1,5 uur met 1 overstap: http://www.traveline.info/
Vul in ‘Aberdeen airport’ en ‘Peterhead Skerry Drive’.

 

Alternatieve luchthaven

Vlieg voordelig naar Edinburgh (of Inverness) en ga verder met de trein of bus.

U kunt u met de trein in 2 uur naar Aberdeen (station is vlakbij de haven) voor £ 25,- (£ 12,- na 18:00)

Met bus M11 kunt u in 3 uur naar Aberdeen, tussen £ 1,-  en £ 33,-)

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Peterhead

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Scalloway / Sumburgh (Schotland, Shetland eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Glasgow. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

• www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl (vul in Sumburgh als luchthaven) vanaf € 188,- of www.britishairways.com vanaf € 181,- (vul in Sumburgh als luchthaven), reistijd 8,5 uur.
2. Of vlieg naar Kirkwall of Aberdeen en neem vanaf daar de ferry. De overtocht van Aberdeen naar Lerwick duurt 12,5 uur en de prijs is vanaf £26,50.

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor £50,-, reistijd 30 minuten.

Bus
Vanaf het vliegveld kunt u met de bus naar de haven in ongeveer 2 uur, voor ongeveer £ 6,- (inclusief overstap in Lerwick), kijk voor de tijden op www.traveline.info. Vul in ‘Sumburgh airport’ en ‘Scalloway Fisherries college’. Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Scalloway

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Stromness (Schotland, Orkney eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Bus

Vanaf het vliegveld kunt u met stage coach 3 & 4 u in 11 minuten naar Kirkwall centrum. Daar kunt u overstappen op bus X1 naar stromness. Het busstation is naast de haven. Totale reistijd ongeveer 1 uur, kosten ongeveer £ 4,55

Taxi

Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor ongeveer £ 25,- in 25 minuten, tel 0044 1856 875511

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is misschien via Londen met www.cheaptickets.nl vanaf € 174,- of www.britishairways.com vanaf € 197,- reistijd 6 uur met 2 overstaps.
2. Of vlieg naar Inverness (ook leuk om te overnachten), neem de trein of bus (€ 4,-) naar Scrabster (hele mooie route) en vervolgens de ferry (£ 19,40 – 1,5 uur) naar Stromness.
3. Vlieg naar Inverness en neem daar de goedkope express bus naar Stromness, £ 20,- reistijd 4 uur

 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Stromness

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Stornoway (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Glasgow of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:• www.lowcostairlines.nl
• vliegticket.schipholtickets.nl
• vliegtickets.worldticketcenter.nl
www.flybe.com vanaf € 150,- met 1 overstap in Inverness
www.cheaptickets.nl
www.britishairways.com vanaf € 200,- reistijd 6 uur met 2 overstaps

Er zijn maar weinig vluchten beschikbaar, als u laat boekt heeft u geen (betaalbare) vlucht meer.

Alternatief:
Vlieg naar Inverness (vanaf € 80,-) en ga met de bus en ferry via Ullapool. Extra reistijd 5,5 uur, kosten € 56,-.

 

Taxi
Vanaf het vliegveld kunt u in 10 minuten met de taxi naar de haven, tel: 01595 880840.

Bus
U kunt ook met de bus naar ‘Bus station on South Beach’, vanwaar u in 5 minuten aan boord bent. Reistijd met de bus is 19 minuten, plan hier uw route. Vul in ‘Stornoway airport’ en ‘de postcode HS1 2DF’. Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Stornoway

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Havens in Noord-Ierland

Belfast (Noord-Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Noord ierland is in Sterling pound. Kijk voor informatie op www.wisselkoers.nl.

Vliegtickets
Vlieg voordelig naar Belfast. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Let op, Belfast heeft 2 luchthavens, City centre ligt het dichtst bij de boot.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 74-,

KLM city hopper vanaf € 107,-

www.flybe.com vanaf € 116,- (met overstap), reistijd ongeveer 4 uur.

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Of, als de zeilreis eindigt in Dublin, boek een retour Dublin en reis verder met de bus (X1, X2 voor de terugweg) rechtsreeks naar Belfast vanaf het vliegveld. Kijk voor informatie en vertrektijden van de buslijnen Translink Goldline.ranslink Goldline op de site www.translink.co.uk. Reistijd: 1 uur 50, prijs 8 pond. U kunt uw buskaartje online kopen bij Translink Goldline.

Taxi
Reistijd is ongeveer 10 minuten en kosten zijn rond de £ 8,50.
(taxi vanaf international airport kost £ 35).
Voor taxi reserveringen kunt u bellen met tel. +44 (0) 28 9073 2400 of kijk op www.belfastcityairporttaxis.co.uk.

Bus
Vanaf Belfast City airport kunt u ook met de bus naar de haven, zie de routebeschrijving in de pdf hieronder.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Belfast

Portrush (Noord-Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Noord ierland is in Sterling pound. Kijk voor informatie op www.wisselkoers.nl.

Vliegtickets
Vlieg voordelig naar Belfast en vervolg uw weg met de bus of trein. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 74-,

KLM city hopper vanaf € 107,-

www.flybe.com vanaf € 116,- (met overstap), reistijd ongeveer 4 uur.

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Belfast

Havens in Ierland

Dublin (Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Ierland is in euro

Vliegtickets
Vlieg voordelig in 1 uur en 40 minuten naar Dublin. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:www.lowcostairlines.nl

• Aer Lingus, vanaf € 115,- (met bagage)

RyanAir vanaf € 51,-

• www.easyjet.com,

KLM city hopper vanaf € 169,-

www.flybe.com 

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Bus

Vanaf het vliegveld kunt u bus 747 nemen naar bus stop No. 7623, east Wall road, 3 Arena. Rijd elke 15 minuten en de rit duurt een half uur. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen, over de brug en langs het water, naar de Cherokee. Uw kunt uw kaartje in de bus kopen ,kosten ongeveer € 7,-
https://www.dublinbus.ie/Your-Journey1/Timetables/All-Timetables/74711/

U kunt ook een taxi nemen, de reistijd is ongeveer 30 minuten en de kosten ongeveer € 25,-. City Cabs: Tel: + 353 1 8727272.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Dublin