Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie rondreis Faeröer Eilanden | Offshore Yacht Charter

De Faeröer-eilanden zijn een van Europa’s best bewaarde geheimen. Wild, nat en winderig, deze vulkanische eilanden, ver in de Noord-Atlantische Oceaan zijn daarom ook niet voor zomaar voor iedereen weggelegd. Tijdens uw zeilvakantie op de Faeröer eilanden zult een andere wereld ontdekken. Een gebied van pure schoonheid waar kristalheldere bergbeekjes naar beneden stromen over groene heuvels met hier en daar opeengepakte huizen met gras-daken en houten muren. Een wereld met spectaculaire zee-kliffen vol bijzondere vogels, naar beneden duikend in de kolkende Atlantische Oceaan, een wereld waar de zee almachtig is.

Het veranderende weer zorgt hier voor een magische sfeer. Het is waar dat het weer onbetrouwbaar kan zijn, soms zelfs slecht, maar het goede nieuws is dat de omstandigheden in het midden van de Atlantische Oceaan snel veranderen. U zult daarom nooit lang hoeven wachten op een glimp van de zon. Het Faeröerse gezegde is waar: “Als je het weer niet leuk vindt, wacht dan vijf minuten!”

Dit geografisch geïsoleerde land met torenhoge bergen en diepe valleien, indrukwekkende bergtoppen en kustlijnen met talloze steile baaien, is zo bijzonder dat bezoekers die voor de eerste keer komen, al snel weer terug willen komen op de Faeröer eilanden.

zeilvakantie Faeröer eilanden
Segelurlaub Faeröer inseln
Sailing holidays Faroe Islands

Bekijk deze trailer van de Faeröer Eilanden

Meezeilen op de Faeröer eilanden

De Faeröer-eilanden zijn ideaal om te verkennen met een rondreis op een zeiljacht, door de vele speciale plekken waar je alleen per boot kunt komen. Onze zeilreizen zijn een mooie balans tussen reizen, cultuur en ontspanning. We zullen elke nacht in een haven of voor anker liggen. Zeilervaring hoeft u niet te hebben.

Op onze ‘categorie C’ zeilvakanties is er ook tijd voor sightseeing. Dit betekent dat het schip een dag in een haven blijft liggen en als u wilt, kunt u bijvoorbeeld een lange wandeling maken.

De vele eilanden en ‘Sounds’ (doorgangen) geven beschutting tegen de deining van de Atlantische Oceaan. Dit geeft vele mogelijkheden en ook zijn de dag afstanden van onze zeilreizen goed aan te passen. Hierdoor is dit een fantastisch en uitdagend vaargebied voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie op de Faeröer eilanden.

We zullen regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen.

Zeilreis op Faeröer Eilanden

De Faeröer eilanden zijn een groep van 18 eilanden tussen Shetland en IJsland en ze maken deel uit van Denemarken. Veel van de kliffen hebben een aantal van de dichtste zeevogel broedkolonies in de wereld. Alleen al de aanblik hiervan is voldoende reden om rond de Faeröer te zeilen, maar de eilanden zijn ook fascinerend omdat ze nauw verbonden zijn met de oude Viking-manier van leven. Het belangrijkste is echter het landschap aanzicht, dat tot de meest spectaculaire van Europa behoort. De Faeröer eilanden zijn de zwaar verweerde overblijfselen van vulkanisch basalt en zandsteen, die voortdurend worden gehavend door wind, regen en de zee. Dit resulteert in ongelooflijk mooie groene hellingen die worden afgewisseld door verticale kliffen (het meest indrukwekkend vanuit de zee).

De erosie heeft ook geresulteerd in diepe ‘Sounds’ tussen de Faeröer, waar het getij met veel kracht doorheen stroomt, met draaikolken en stroomversnellingen. Maar met het juist plannen van het tij kunnen we hier ons voordeel mee doen en de Sounds van de Faeröer eilanden bezeilen en genieten van het prachtige landschap.

Het grootste deel van het land ligt tussen 300 en 800 meter boven de zeespiegel, rijzend als steile kliffen of zeer steile hellingen. De meest overweldigende kliffen liggen aan de west- en noordkust en de ruige bergkammen en fjorden van de Noordelijke Faeröer eilanden zijn zeker een bezoek waard.

 

segelurlaub-mitsegeln Faröer Inseln

Kijk voor de mogelijkheden voor het meezeilen in Schotland in ons zeilvakantie vaarschema. Hoe vroeger u boekt, des te goedkoper  en makkelijker u vliegt!