Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Stella Maris

Groepsreizen en zeilvakanties op de klipper Stella Maris

Zeilen met Ton Lemmers

Mijn vader Ton Lemmers is één van de pioniers van de chartervaart. Als één van de eersten verbouwde hij een oud vrachtschip om tot zeilschip, door met de vrienden te gaan zeilen die meehielpen met de verbouwing is het ‘charteren’ ontstaan. De kennis van de oude tuigages (afmetingen en verstaging e.d.) haalde hij bij oude gepensioneerde vrachtschippers. Deze kennis heeft hij veel toegepast op andere schepen (in de winter werkte hij als scheepstimmerman en hij heeft veel masten en zwaarden voor andere schepen gemaakt) en is daardoor niet verloren gegaan.

Michiel van Straten: “Ton Lemmers is een van de pioniers van de chartervaart. Tegenwoordig zijn het IJselmeer en de Waddenzee gevuld met ongeveer 500 charterschepen. Toen Ton Lemmers in 1984 begon te charteren was hij zo ongeveer de enige. Op zijn Stella Maris laat hij nog steeds mensen kennis maken met de zee en het plezier van het zeilen, als een van de laatsten van de eerste generatie charteraars.” Lees het hele artikel over Ton via de website van Michiel van Straten www.ontdekkingsschrijver.nl.

In de media:

– Ton Lemmers is genomineerd als ‘zeilheld’
– Artikel in het tijdschrift “Spiegel der Zeilvaart” over de Rumregatta met de Stella Maris
– Artikel in het tijdschrift “Zeilen” door Michiel van Straten over de ‘onbekende beroemdheid Ton Lemmers’

klipper Stella Maris

Zeilen met Stella Maris

Als u in een noordelijk vaargebied wilt varen en op een klassiek schip dan kunnen we u de Stella Maris aanraden. Deze mooie klipper is van mijn vader Ton Lemmers en het schip is meer gericht op groepsreizen (tot 16 gasten). Hieronder vindt u enige informatie over het schip en de zeilreizen.

Het vaargebied

Het schip de Stella Maris vaart onder andere op de Oostzee, Waddenzee en Noordzee met mooie zeiltochten naar:

– Denemarken
– Zweden
– Polen
– Duitsland
– Nederland

Individuele reizen Stella Maris 2019

Heenreis:

Noordzee via Kieler kanaal naar de Oostzee. Nederland, Duitsland, Denemarken. Prijs € 520 p.p. + boordkas* 26 april 20.00 uur Staveren ( of Amsterdam) – Kiel-Holtenau 4 mei 16.00 uur.

Avontuurlijke zeereis en mijlenmaker met een bezoek aan Nederlandse Duitse en Deense eilanden. Weer en wind en het tij bepalen onze reis.

Hemelvaart:

Langweekend met Rumregatta 2019. Kiel – Flensburg v.v. Prijs € 420 p.p. + boordkas* Woensdag 29 mei 20.00 uur – zondag 2 juni 17.00 uur. De grootste en leukste wedstrijd voor klassieke schepen. Zaterdag 1 juni in het Flensburgerfjord. We zijn er dit jaar weer bij en als altijd weer één van de kanshebbers.

Pinkster reis:

Westelijke Oostzee. Kiel – Kiel Prijs € 500 p.p. + boordkas* 5 juni 20.00 uur tot 10 juni 17.00 uur. Met bezoek aan de Marstal Schoener Bonavista. Midzomer reis: Westelijke Oostzee Deense eilanden Kiel – Kiel Prijs € 500 p.p. + boordkas* 21 juni 20.00 uur tot 27 juni 17.00 uur. Beleef midzomer (Sankt Hans) in Denemarken. Genieten van het lange daglicht.

Zeilen en Hardlopen reis:

Zeilen op de Oostzee en hardlopen Deense en Duitse eilanden. Kiel – Kiel €680,- all in, max 10 pers min 6 pers. 13 juli 20.00 uur tot 20 juli 17.00 uur. De mogelijke doelen, beginnen met (meer) bewegen. Kennis maken met hardlopen om je beter te voelen (runningtherapie).

Overtocht:

Denemarken en Duitsland. van Kiel naar de oude hanzestad Rostock. Prijs € 450 p.p. + boordkas* 21 juli 20.00 tot 26 juli 17.00. Zeereis, weer en wind bepalen onze reis.

Familiereis voor ouders met kinderen:

Zeilen, zwemmen & wandelen. Kiel – Kiel. prijs € 525,- kinderen € 315,- + boordkas* Zondag 25 augustus tot zaterdag 31 augustus Vaargebied westelijke Oostzee Deense Zuidzee. Een van de mooiste zeilgebieden van de wereld, met prachtige eilandjes met stranden en pittoreske havens.

Mijlenmaker Noordzee:

Terugreis naar Nederland Kiel – Stavoren Prijs € 520 p.p. + boordkas* Vrijdag 20 september 20:00 uur tot zondag 29 september 15:00 uur Weer en wind maar ook het tij bepalen onze reis.

*Boordkas is een potje voor eten en drinken (aan boord) en havengeld.

 

De Stella Maris maakt vooral groepsreizen, waarbij u de periode zelf kunt bepalen. Voor eten en drinken moet u zelf zorgen er is een grote complete kombuis. Er zijn ook een aantal individuele reizen waar u alleen of met een kleine groep op kunt boeken. Dagtochten en evenementen zoals Hanse Sail zijn ook mogelijk.

Voor vragen en/of boekingen kunt u contact opnemen met de schipper van de Stella Maris:

Ton Lemmers
info@stella-maris.net
tel. +31 (0)6 53534579

Zeilvakanties als groepsreizen of singlereizen

Een actieve zeilvakantie houden en daarbij nieuwe mensen leren kennen? Vaar dan een keer mee aan boord van de Stella Maris voor een zeilreis naar de Oostzee of een van de andere bestemmingen. Onze reizen zijn geschikt voor groepen van 12 tot 16 personen. U kunt hiervoor ook individueel boeken zonder extra toeslag, ideaal dus voor alleengaanden. Zeilervaring heeft u niet nodig, want er is professionele bemanning aan boord.

De eerste avond tijdens de kennismaking wordt er een veiligheidsinstructie gegeven, de volgende dag wordt er een ronde over het schip gemaakt waarbij alles wordt uitgelegd. Daarna hangt het van uzelf af hoe fanatiek u meezeilt of meer wilt relaxen. Tijdens deze reizen maken de deelnemers samen het eten. Het schip ligt elke avond in een haven en het weer, de wind en groepsoverleg bepalen de volgende bestemming (afhankelijk van de mogelijkheden per vaargebied).

– Bekijk het actuele aanbod van de zeilreizen van de Stella Maris

De klipper Stella Maris

De klipper Stella Maris is gebouwd in 1914 om groente te vervoeren, daarvoor moest het een snel schip zijn. Eigenaar en schipper Ton Lemmers heeft het schip radicaal verbouwd en onder zeil gebracht om zeilreizen te kunnen maken op zee. Het schip is nu geen rondbodem meer, maar heeft een langsscheepse kiel met vlaktilling (een V-bodem). De Stella Maris is een mooie, snelle en zeer zeewaardige authentieke klipper en biedt plaats aan 12 gasten.

In het voorjaar en najaar vaart het schip in Nederland. Omdat het schip zwaarden heeft waarmee de diepgang instelbaar is tussen 1,75 tot 4 meter, kan het schip hierdoor ook op de Friese meren varen en droogvallen op de Waddenzee. Van mei tot en met september vaart de Stella Maris vanuit verschillende havens in de Oostzee.

Vanuit Kiel kunnen zeiltochten gemaakt worden naar bijvoorbeeld de Deense Zuidzee, dit is een beschut vaargebied met kleine eilandjes zoals Ærø en Lyø met pittoreske dorpjes en kleine steden zoals Sønderborg en Svendborg. Vanuit Rostock en Stralsund kunnen reizen naar Zweden en Polen gemaakt worden, maar ook naar de leuke stad Kopenhagen langs de hoge krijtrotsen van Møn of naar het mooie eiland Bornholm onder de Zweedse kust. Doordat de mast gestreken kan worden kan het schip ook redelijk makkelijk onder de vele bruggen door, hierdoor en door haar zwaarden kan de Stella Maris vrijwel overal komen in de Oostzee.

De Stella Maris maakt vooral groepsreizen, waarbij u de periode zelf kunt bepalen. Voor eten en drinken moet u zelf zorgen er is een grote complete kombuis. Er zijn ook een aantal individuele reizen waar u alleen of met een kleine groep op kunt boeken. Dagtochten en evenementen zoals Hanse Sail zijn ook mogelijk.

Voor vragen en/of boekingen kunt u contact opnemen met de schipper van de Stella Maris:

Ton Lemmers
info@stella-maris.net
tel. +31 (0)6 53534579

Bezoek ook de website: www.stella-maris.net