Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Werken op een zeiljacht

Baan op zeiljacht, ‘Boots’ gevraagd (man/vrouw)

Vacature voor bootsman/ kok (m/v) voor zeiljacht Cherokee

Voor komend seizoen hebben we al een goede kandidaat, maar je kunt altijd je CV en motivatie naar ons opsturen voor het volgend seizoen.

Voor zeiljacht Cherokee zoeken we een ‘boots’ (bootsman/ bootsvrouw) die ook kan koken (eenvoudige doch voedzame maaltijden). Met de Cherokee varen we trajectreizen van ongeveer een week, in de periode van juni t/m oktober.

De Cherokee is 16 meter en kan maximaal 8 passagiers meenemen, daardoor hebben we intensief contact met de passagiers, wat leuk is, maar waardoor je ook weinig privacy hebt (dus daar moet je wel tegen kunnen).

Op de wisseldagen moet je boodschappen doen voor bijna de hele week (zoveel mogelijk biologisch), een aardige klus en organisatie. Mochten we onverhoopt een weekje stil liggen dan heb je een paar dagen vrij, maar ook een paar dagen voor onderhoud.

Tijdens onze oversteken (de categorie A reizen) heb je de leiding over de 2e wacht. Je moet dus situaties goed kunnen inschatten, kunnen zeilen en kennis van zeevaartkunde hebben, maar ook op een goede en leuke manier met de passagiers om kunnen gaan.

Kun je zeilen, heb je zeebenen en ben je op zoek naar een leuke leer-werkplek (de vaartijd wordt opgeschreven in je monsterboekje), in een heel mooi en afwisselend vaargebied en ben je klantgericht en enthousiast? En vind je het niet erg om te koken, boodschappen te doen en flink je handen uit je mouwen willen steken? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen.

Nodige eigenschappen voor het werken op een zeiljacht

Zeilervaring, goed humeur, gastvriendelijk, praktisch en flexibel.

Werkzaamheden van een baan op een zeiljacht:

Op een leuke manier het schip runnen en onze passagiers aansturen. Het schip vaarklaar maken en zeilhandelingen etc. Dagelijks koken voor kleine groep, kunnen spreken van meerdere talen en 1x per week de boodschappen doen voor de hele week. Hiervoor hebben we receptenboek met gerechten van 0.a. Jamie Oliver en Jeroen Meus aan boord, met eenvoudige doch voedzame maaltijden met veel groente. Voor de boodschappen hebben we een handige checklist.

Wil je meer leren om bijvoorbeeld schipper te worden, dan leer ik je graag meer, afhankelijk van je kunnen en inzet.

Nodige papieren:

Voor een baan op een zeiljacht werkt het in je voordeel als je over de volgende certificaten beschikt, volgens STCW 2010:

– Basic Safety
– Vaarbevoegdheid rating deck / opleiding zeevaartschool
– Medische keuring
– Marcom B

Werken op een zeiljacht, ons vaargebied: 

– Ierland
– Schotland
– Engeland
– Frankrijk

Zeilreis pluspunt

Gage (loon)

€ 1000,- netto per maand + eten en drinken aanboord en 7% vakantiegeld. Aan het einde van elke reis gaan we uit eten, hier krijg je een losse vergoeding voor (bier is voor je eigen rekening). Vakantie of partner mee (voor 1 of 2 reizen), mogelijk in overleg.

Contactgegevens

Lijkt het je een leuke uitdaging om te werken op een zeiljacht? Je kunt je sollicitatie + cv en contactgegevens opsturen per e-mail.
Heb je vragen of wil je nog meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met:

Jouke Lemmers
E-mail: info@offshore-yacht-charter.com
Telefoon: +31 (0) 6 1695 22 63