Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Wat mee te nemen voor uw zeilvakantie

Bagage

Wij willen u verzoeken geen harde koffers mee te nemen, omdat deze moeilijk zijn op te bergen in het schip en hier heeft u dus zelf de hele reis last van. Het is beter om uw spullen in een opvouwbare tas, zoals een weekendtas, mee te nemen. Aan boord zijn in elke hut opbergkasten aanwezig. We raden u aan om ook niet te veel bagage mee te nemen, aangezien de ruimte aan boord beperkt is.

Tip:
• Reis met alleen handbagage, zo bespaart u veel tijd en kosten op de vliegvelden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren en dekbedden zijn nu standaard aan boord.
 Check hier de afmetingen voor uw handbagage
•Of bespaar ruimte met de handige VAGO reis compressor voor vacuüm zakken.

Belangrijke zaken (verplicht)

– Paspoort, geen identiteitskaart want we varen regelmatig buiten de territoriale wateren en in de U.K. wordt een identiteitskaart niet geaccepteerd.
– Internationale zorgverzekeringspas / “European health Insurance Card”, deze kunt u opvragen bij www.ehic.nl.

Kleding 

– Wind en waterdichte zeilkleding  (zeilkleding kunt u ook bij ons huren).
– Eventueel ook lichte regenkleding voor tijdens het wandelen.
– Warme (fleece) truien
– Zonnebril en/of pet

In Schotland en noordelijker:
– Thermo onderkleding
– Muts en nekwarmer
– Eventueel handschoenen
– Warme sokken en eventueel sloffen, kijk hier voor hele warme sokken

Noord van Schotland adviseren we zelfs twee lagen, thermokleding + een baselayer van merino wol (260 gr.) of fleece over elkaar heen. Hoewel het ook mooi weer kan zijn, kan het ook koud zijn en het is zonde om daardoor niet te kunnen genieten van het zeilen. Thermokleding hoeft niet duur te zijn, misschien gebruikt u dit ook voor de wintersport. U kunt dit ook online bestellen bij de Decathlon:

Decathlon thermo onderlaag

Decathlon thermo tussenlaag

of www.thermokleding.nl.

of Bever buitensport.

Wat mee nemen op zeilvakantie
Wat mee nemen op zeilvakantie

Schoeisel

– We raden 2 paar schoenen aan (of schoenen en laarzen). Tijdens het zeilen (sportieve) schoenen met grip (het beste een dunne zool). A.u.b. geen hakken (surfschoenen zijn niet geschikt).
– Bij de zeilreizen in Noordelijke vaargebieden, of tijdens oversteken, zijn laarzen met antislip zeker een must. Kijk voor opties bijvoorbeeld bij:

Decathlon zeilaarzen

of Kok Watersport. 

U kunt ook een laarzen bij ons huren, informeer naar de mogelijkheden.

– Tijdens het zeilen willen we niet dat u slippers draagt of op blote voeten loopt, want dit is te gevaarlijk en u haalt u tenen gemakkelijk open aan dek. Teva sandalen (met klittenband of verstelbare bandjes) kunnen wel.
– Voor de douches in de jachthavens zijn slippers ook handig.
– Wandelschoenen alleen als er een wandeling op het programma staat, voor de gewone ‘after sail’ wandeling zijn deze meestal niet nodig.

 

 

Beddengoed

Sinds 2018 hebben we standaard dekbedden inbegrepen. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn ook aan boord, deze hoeft u dus niet mee te nemen.

 

 

Toiletspullen

We hebben een grote boiler van 90 liter die o.a. door de koeling van de genset verwarmd wordt, hierdoor kunt bijna altijd aanboord douchen (als we bijvoorbeeld voor anker liggen). Elke jachthaven heeft ook douches, die natuurlijk wat ruimer zijn, hier kunt u ook douchen. Neem dus uw gebruikelijke spullen mee in een kleine toilettas, maar let er a.u.b. op dat de zeep en shampoo biologisch afbreekbaar zijn.

Zoals eerder gemeld kunnen slippers in de jachthaven douches handig zijn, hoewel zeker in het noorden, de jachthaven faciliteiten meestal erg schoon zijn.

U krijgt één handdoek en washand voor de zeilreis, mocht dit niet voldoende voor u zijn, dan kunt u zelf meer meenemen.

 

Overig

– Zonnebrand crème, hoge factor (50), geen spray flacon a.u.b. want dit geeft vlekken in het teak dek

Optioneel:
– Goed boek
– Oordoppen (voor een goede nachtrust)
– Gehoorapparaat als u slechthorend bent
– Mp3 speler / smartphone met koptelefoon
– Camera + lader
– Muggencrème met DEET
– In Schotland: anti midget creme: “Smidge That Midge” (Vooral aan te bevelen als we door de kanalen varen op zoet water, lokaal te koop in supermarkten of online via www.amazon.co.uk)
– Medicijnen tegen zeeziekte (kijk hieronder voor meer informatie)

Voor de schipper: een papieren Volkskrant (kunt u op Schiphol kopen), of stroopwafels, of Calvé pindakaas zijn altijd welkom. Klik hier om een proefabonnement op de Volkskrant te nemen

Wat u thuis kunt laten:
 – Bluetooth luidspreker

Print uw bagage checklist:

zeilvakantie bagage checklist

Om lichter te reizen kunt u ook het volgende bij ons huren.

 

Zeilpakken

Voor € 35,- per week kunt u bij ons een compleet zeilpak huren. Deze moet u wel van te voren reserveren, want er is maar een beperkte voorraad. Hier zit ook een losse fleece nekwarmer bij.

Laarzen 

Rubberlaarzen met losse (wasbare) fleece voering voor € 10,- per zeilreis, ook hier vooraf reserveren vanwege de beperkte voorraad.

Noot:
Als u pas tijdens de zeilreis besluit dat u zeilkleding of laarzen wilt huren dan zijn deze duurder, € 50,- voor een zeilpak en € 20,- voor laarzen.

zeilkleding huren
zeilkleding huren

Valuta

In Noord-Ierland, Schotland en Engeland moet u lokaal met ponden betalen, ook de boordkas moet u hier in pond sterling betalen (Ierland zelf gebruikt wel de Euro). U kunt als u geland bent pinnen of alvast op Schiphol langs het wisselkantoor. Kijk voor de koers op de site www.wisselkoersen.nl.

Wat te doen tegen zeeziekte?

Over het algemeen is het soms even wennen, daarom proberen we de eerste dag altijd kort en rustig te houden. Vermoeidheid en weinig eten zijn vaak de oorzaak van zeeziekte. Daarom vertrekken we pas na een goed ontbijt en hebben we in de kuiptafel ook anti-zeeziektevoedsel voor het grijpen.

Als u gevoelig bent voor zeeziekte dan kunt u hiervoor pilletjes kopen bij drogist of apotheek:

– Cinnarizine (verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept)
– Scopoderm Pleisters  (in geval van te laat innemen zeeziektepil)
– Vitamine C (grootste tabletten) schijnt ook te helpen.
– De Belgische zeeziekte pil:

Wat heel goed werkt is de Belgische Zeeziekte pil, met scopolamine. De enige bijwerking hiervan is een droge mond. U kunt de ‘Belgische reiscapsule’ bestellen bij onderstaande apotheek in België. Voor 20 capsules betaalt u € 12,- en de verzendkosten. De belgische pillen bevatten ook cafeïne, voor lange overtochten is Cinnarizine daarom misschien handiger, want hier wordt je juist slaperig van. 

Optie 1:

Apotheek Bisschoppenhof BVBA
Apotheker: Filip De Bie
Adres: Bisschoppenhoflaan 226, 2100 Deurne (Antwerpen)
Telefoon: +32 3 324 82 00
Iban: BE06 645108861822
BIC: JVBA BE 22 (Bank Van Breda)

Optie 2:

Deze werken heel goed, worden gemaakt door de vader van een passagier en zijn ook gebruikt voor het olympisch team, zijn wel duurder:

Apotheek Delrue – de Schepper
Apotheker: Hans Delrue
Adres: Kerkstraat 42
9170 Sint-Gillis-Waas

Telefoon 03 770 50 33
email: apoth.hdelrue@gmail.com

APB NR 462001
IBAN: BE89 737 0241087 85
BIC: KREDBEBB

– Dramine / Arlevert : = 20 mg Cinnarizine + 40 mg dimenhydrinaat 

Buiten Nederland wordt dimenhydrinaat (merknaam Dramanine of Dramenex) veel gebruikt tegen zeeziekte. Het is een krachtig anti-misselijkheid en anti-braakmiddel. Bijwerkingen: Vooral slaperigheid, maar bijvoorbeeld ook een droge mond of plasklachten.

– Buccastem:

Smeltablet tegen misselijkheid bij migraine. Het actieve bestanddeel prochloorperazine, een antidopamine. Daardoor kan het de werking van het braakcentrum in het lichaam beïnvloeden en op die manier zorgen dat de klachten zullen afnemen.  

 

Neem GEEN Primatour. Hier wordt je moe en suf van, wat gevaarlijk kan zijn aan boord. De resultaten zijn sowieso twijfelachtig met bijwerkingen als overgeven en misselijkheid. Een tabletje bevat 25 milligram chloorcyzlizine, een kortwerkend middel tegen allergieën, maar het onderdrukt het ook de functie van het evenwichtsorgaan.